De Griekse keuken is een vaardige en geslaagde combinatie van invloeden uit het Midden-Oosten en AziË en van een onloochenbare mediterrane toets die wordt gekenmerkt door de hoofdrol voor olijfolie,brood,wijn en zuivelproducten.Het land is niet voor niets een grootmacht in de wereld van de olijventeelt en dient de zee als voornaamste horizon en bron van inspiratie.Het resultaat is een smakelijke ,gezonde en voedzame keuken die tot uitdrukking komt in eenvoudige recepten die getuigen van de belangrijke plaats die een goede tafel in dit land inneemt.Een bevriende kok zegt altijd dat het in het Middellandse Zeegebied vooral om gevoel draait,en precies dat gevoel is wat de Grieken laten zien in hun keuken waarin zij kwalitatief hoogwaardige basisingrediËnten verbinden met hun vermogen om producten en smaken te combineren:tomaten,aubergines,knoflook,lam,vis en niet te vergeten,de eerder genoemde olijfolie worden op harmonieuze wijze samengevoegd.Een typische maaltijd omvat een selectie van voorgerechten als gekruide gehaktballetjes,tzatziki,gevulde wijnbladeren of een fetasalade met schijfjes komkommer,zwarte Kalamata-olijven en tomaten;daarna nemen ze vlees,moussaka,gegrilde vis,uitstekende octopus en pijlinktvis...om de maaltijd af te ronden met geitenkaas,yoghurt met honing of fruit,zoetigheid en de onvermijdelijke koffie.Dit alles overgoten met een onvolprezen inheemse wijn als restina laat u dromen van rotseilanden en witte dorpjes in het prachtige Hellas..... kali oreksi
Voorgerechten
Tzatziki & Tarama 8.00
Feta 8.00
Griekse salade 15.00
Carpaccio van octopus 19.00
Mezze 1 p. 18.00 - Mezze 2 p. 36.00
Feta fourno (feta in de oven) 15.00
Tyrokeftedes (kaasballetjes) 15.00
Tiropita meli (kaaspastei met honing) 15.00
Calamares 16.00
Gegrilde octopus 19.00
Scampi diabolique (pikant) 19.00
Scampi in look 19.00
Scampi Kronos (met room) 20.00
Scampi brochette 19.00
Gegrilde courgettes 15.00
Gegrilde schotels
Souflaki kotopoulo - Kipbrochette 22.00
Keftedes - Lamsburgers 18.00
Souflaki Arni - Lamsbrochette 28.00 (suggestie)
Paidakia arni - Lamskoteletten (3 of 4st.) 24.00/30.00
Lamsmedaillon (3 of 4st.) 24.00/30.00
Plateau van de chef 2 pers. 55.00
Gegrilde Steak (+- 250gr.) 26.00
Filet pur nature (+- 300gr.) 34.00
Filet pur poivre/champignons 38.00
Entrecôte grilée 30.00
Carré grillé - Gegrilde lamskroon 30.00
Gyros Kip 24.00
Ovengerechten
Carré 'd agneau 2 pers. - Geflambeerd lamskroon 60.00
Moussaka 20.00
Youvetsi - Lams met Griekse pasta & tomatensaus 19.00
Arni eksochiko - Lams op z'n Grieks met Feta 19.00
Arni kolokythofassolakia - Lams met boontjes & courgettes 19.00
Kokinisto - Griekse carbonade 19.00
VISGERECHTEN
Gegrilde zalmfilet - Saumon grillé 25.00
Solle meunière 29.00
Gambas in de oven,olijfolie & verse basilicum 29.00
Scampi saganaki (gegratineerd met feta & tomaat) 28.00