De Griekse keuken is een vaardige en geslaagde combinatie van invloeden uit het Midden-Oosten en AziË en van een onloochenbare mediterrane toets die wordt gekenmerkt door de hoofdrol voor olijfolie,brood,wijn en zuivelproducten.Het land is niet voor niets een grootmacht in de wereld van de olijventeelt en dient de zee als voornaamste horizon en bron van inspiratie.Het resultaat is een smakelijke ,gezonde en voedzame keuken die tot uitdrukking komt in eenvoudige recepten die getuigen van de belangrijke plaats die een goede tafel in dit land inneemt.Een bevriende kok zegt altijd dat het in het Middellandse Zeegebied vooral om gevoel draait,en precies dat gevoel is wat de Grieken laten zien in hun keuken waarin zij kwalitatief hoogwaardige basisingrediËnten verbinden met hun vermogen om producten en smaken te combineren:tomaten,aubergines,knoflook,lam,vis en niet te vergeten,de eerder genoemde olijfolie worden op harmonieuze wijze samengevoegd.Een typische maaltijd omvat een selectie van voorgerechten als gekruide gehaktballetjes,tzatziki,gevulde wijnbladeren of een fetasalade met schijfjes komkommer,zwarte Kalamata-olijven en tomaten;daarna nemen ze vlees,moussaka,gegrilde vis,uitstekende octopus en pijlinktvis...om de maaltijd af te ronden met geitenkaas,yoghurt met honing of fruit,zoetigheid en de onvermijdelijke koffie.Dit alles overgoten met een onvolprezen inheemse wijn als restina laat u dromen van rotseilanden en witte dorpjes in het prachtige Hellas..... kali oreksi
Voorgerechten
Tzatziki & Tarama 8.50
Feta 9.00
Griekse salade 16.00
Carpaccio van octopus 20.00
Mezze 1 p. 18.00 - Mezze 2 p. 36.00
Feta fourno (feta in de oven) 16.00
Tyrokeftedes (kaasballetjes) 16.00
Tiropita meli (kaaspastei met honing) 16.00
Calamares 17.00
Gegrilde octopus 20.00
Scampi diabolique (pikant) 20.00
Scampi in look 20.00
Scampi Kronos (met room) 21.00
Scampi brochette 20.00
Gegrilde courgettes 16.00
Rundscarpaccio 23.00
Spanakopita 16.00
Gegrilde schotels
Souflaki kotopoulo - Kipbrochette 23.00
Keftedes - Lamsburgers 21.00
Souflaki Arni - Lamsbrochette 28.00 (suggestie)
Paidakia arni - Lamskoteletten (3 of 4st.) 26.00/32.00
Lamsmedaillon (3 of 4st.) 26.00/32.00
Plateau van de chef 2 pers. 56.00
Gegrilde Steak (+- 250gr.) 27.00
Filet pur nature (+- 300gr.) 35.00
Filet pur poivre/champignons 39.00
Entrecôte grilée 32.00
Carré grillé - Gegrilde lamskroon 33.00
Gyros Kip 25.00
Ovengerechten
Carré 'd agneau 2 pers. - Geflambeerd lamskroon 66.00
Moussaka 22.00
Youvetsi - Lams met Griekse pasta & tomatensaus 21.00
Arni eksochiko - Lams op z'n Grieks met Feta 21.00
Arni kolokythofassolakia - Lams met boontjes & courgettes 21.00
Kokinisto - Griekse carbonade 20.00
VISGERECHTEN
Gegrilde zalmfilet - Saumon grillé 26.00
Solle meunière 30.00
Gambas in de oven,olijfolie & verse basilicum 30.00
Scampi saganaki (gegratineerd met feta & tomaat) 29.00